Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет за Спирачни дискове и накладки

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

АЗ преди 3 дни смених комплект дискове и накладки марка ABS и много бърЗо паснаха като се има напредвид че са си нови
    Grande Punto 1.9 Sporт
    98 Alfa 145 1.6 16V TS-bivshata

Comment

Наклатките ,Феродо, ги продават на бул. Черни връх в посока Околовръсно шосе като прооценена стока по 10лв. комплекта и магазините ги взимат от там.Сететесе сами защо не спира колата.
      RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
      0899832271 Сашо

Comment

Първоначално публикувано от Lisan
        Наклатките ,Феродо, ги продават на бул. Черни връх в посока Околовръсно шосе като прооценена стока по 10лв. комплекта и магазините ги взимат от там.Сететесе сами защо не спира колата.
        И на Target \зелените кутии\ ме съмнява да има подобна цена. Единствената ми по-сериозна катастрофа (с ТИР) стана защото успях да спра (предни и задни дискове и накладки FERODO) - разбрах какъв е принципа на катапулта отвътре .
        В момента съм само с предни накладки FERODO... засега. Много съм си доволен даже.
        75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
        155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
        FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
        Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Незнам но преди време накладките FERODO бяха качествени,сега явно се навъдиха яките ментаци,аз бих заложил на LUCAS.
          Lancia Delta HPE 2.0 16V "95
          sigpic

Comment

Дискове Брембо -вентилирани, и накладки Пермафус, просвирват понякога ама спират добре.
            Mitsubishi Outlander
            Mitsubishi Space Star
            Daihatsu Terios

Comment

Първоначално публикувано от Crusader
              Дискове Брембо -вентилирани, и накладки Пермафус, просвирват понякога ама спират добре.
              Ехееее Влади ти се завърна а а за накладките Пермафюз нешо има лоши отзиви че ядат яко новите дискове
              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от ALFA CORSE
                Аз лятото си взех за предни LUCAS и като цяло съм много доволен - 60лв. Проблем са само първите 1000-1500км - нагреят ли се започват да свирят и то доста, но след това няма проблем.
                Задните са Remsa - тези испанските, за които говори KV_MANIA - меки са ама нещо не спират ми се струва . DanailQV е с такива - и той не беше много доволен.
                ATE са на цена от 90-100лв, но лятото се чакаше две седмици за тях.
                В началото свирят докато изгорят органичните вещества в самата накладка. Тези по скъпите ги пекат в пещи, за да може да изгорят тези вещества и да не свирят. А самото свирене се получава от газовете, който се отделят при изгарянето на органичните вещества.
                Lexus IS200

Comment

[quote=Mind_Control]
                  Първоначално публикувано от "ALFA CORSE":37d11zo5
                  Аз лятото си взех за предни LUCAS и като цяло съм много доволен - 60лв. Проблем са само първите 1000-1500км - нагреят ли се започват да свирят и то доста, но след това няма проблем.
                  Задните са Remsa - тези испанските, за които говори KV_MANIA - меки са ама нещо не спират ми се струва . DanailQV е с такива - и той не беше много доволен.
                  В началото свирят докато изгорят органичните вещества в самата накладка. Тези по скъпите ги пекат в пещи, за да може да изгорят тези вещества и да не свирят. А самото свирене се получава от газовете, който се отделят при изгарянето на органичните вещества.[/quote:37d11zo5]

Alfa Romeo Stelvio 2.0T
                  Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

Първоначално публикувано от Mury
                    Първоначално публикувано от Crusader
                    Ехееее Влади ти се завърна а а за накладките Пермафюз нешо има лоши отзиви че ядат яко новите дискове
                    Абе интересното е че пермафюз за малките дискове (например 257мм) са си много добре, но за големите (284мм) са ментак
                    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                    sigpic
                    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

[quote=Mind_Control]
                      Първоначално публикувано от "ALFA CORSE":2z4cdk30
                      В началото свирят докато изгорят органичните вещества в самата накладка. Тези по скъпите ги пекат в пещи, за да може да изгорят тези вещества и да не свирят. А самото свирене се получава от газовете, който се отделят при изгарянето на органичните вещества.[/quote:2z4cdk30]

Бате много научно звучи ма нема нищо общо с истината
                      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                      sigpic
                      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Така е пермафюса изяждат новите дискове-от личен опит
                        И става дума за задните дискове на алфата......изглежда са ги развалили и за малките размери........копелетата
                        Alfa Romeo 146 TI 97 FACELIFT

Comment

Aз също от личен опит мога да кажа за Пермафюз за 284мм диск.
                          Ако пък някой не ми вярва и държи на тези накладки - да заповяда да му ги ПОДАРЯ- нови са
                          2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                          CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

аз си взех такива - Пермафюз и нямам проблеми.. засега...
                            Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Първоначално публикувано от pent
                              аз си взех такива - Пермафюз и нямам проблеми.. засега...
                              Да ама ти си с 257 мм - той Гиги е сложил същите на Ланчата и няма проблеми, ама при 284мм не се оказа така
                              2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                              CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

...
                                Last edited by pooh; d.m.y г., 12:48.

Comment

Working...
                                X